Hvad kan jeg nå på 10 minutter?

Fordi det, der er gjort, skal du ikke bekymre dig om senere.

Når du har mange bolde i luften og tusind ting, du skal have gjort, så kan alle de små opgaver nemt komme til at virke uoverskuelige og drukne dig fuldstændig.

Vi kender nok alle sammen til at komme ud i køkkenet og af en eller anden grund, så sejler det hele… Der står opvask på bordet, der venter på at komme i opvaskemaskinen, opvaskemaskinen viser nul i displayet og skal tømmes, der står et fad fra lasagne i blød i vasken, og oveni er kommet en gryde fra havregrøden. Samtidig står bagepladerne fremme, fordi de var for varme at putte i skuffen i går, og bordet er tilsat med papirer og ting, der ikke har en plads og derfor har slået lejr her. Der ligger et udvalg af hovedtelefoner, opladere, tegninger og breve, du skal tage stilling til, aviser du ikke har fået læst, tilbudsaviser du gerne lige vil tjekke ved lejlighed osv.

Vi kender det. Det er en opgave, der har vokset sig større på kort tid og nu er helt uoverskuelig. Det vil tage en del tid at få styr på det hele, og tid har du ikke lige nu. Så du lukker øjnene og bakker ud af køkkenet, alt i mens du bander over, at det også altid lander på dig at rydde op og holde orden. 

Stop lige der. Når du bakker ud af køkkenet nu, hvordan ser der så ud næste gang, du kommer ud i køkkenet? Værre eller bedre? Er der noget af det her, der fordamper eller selv finder tilbage på sin plads? Nej! Desværre…. Du er nødt til at gøre det, og du kan ligeså godt gøre noget af det nu.

 

Kun 10 minutter

Hvis du kun har ti minutter, så kan du lige nå at tømme opvaskemaskinen. Så langt så godt. Eller du kan lige få fad og gryde ud af vasken, så der trods rod kan arbejdes i køkkenet, og der ikke sprøjter iblødsætningsvand udover det hele, næste gang en skal have et glas vand.

Det, der er gjort, skal du ikke gøre senere. Og når du går til opgaven igen, vil den ikke være nær så uoverskuelig, for du har lige gjort den mindre. 

Dette princip gælder også i andre sammenhænge. Når du er fuldstændig loadet på jobbet, så del det ned i bittesmå dele. Hvad kan du gøre på bare ti minutter for at få hul på det og komme i gang?

At starte op på en opgave kan være svært, og det er ofte noget, vi skubber foran os et stykke tid, indtil vi er nødt til at komme i gang. Imens bander vi os selv langt væk for at lave overspringshandlinger, trække tiden, ikke at komme i gang osv. men når først vi har fået hul på opgaven, så går det nemmere.

Hvis din opgave er umulig at dele op, så gør i stedet forberedelse til noget, som letter din proces senere. Tænk altid på hvad du kan gøre på de næste ti minutter, som vil gøre det lettere for dig senere hen i stedet for at tænke, at du ingenting kan nå på ti minutter. Du kan nå meget mere, end du tror. 

 

Godt begyndt

Jeg bruger også dette princip, når mit hoved er fuldt af tanker. Det kan være ting, jeg skal huske, noget jeg skal afklare mig selv omkring, fordi jeg skal tale med nogen om det senere, eller en mail jeg skal have skrevet. Jeg skriver stikord eller hele sætninger i noter på min telefon eller på papir. Jeg kan altid lige notere bare lidt ned, så jeg har lidt at starte op på, når jeg skal i gang med at skrive den svære og komplicerede mail senere, når jeg har tid til det.

At få begyndt på en svær opgave, kan også virke som en tankebooster. Jeg får tankerne i gang, og selvom jeg måske kører bil og ikke kan skrive ned, så er jeg i gang med at løse problemet, selvom jeg egentlig ikke har tid lige nu.

Det kunne også være, at jeg lige brugte ti minutter på at skrive en madplan eller starte en indkøbsliste. Hvis du har en to-do-liste, har du måske markeret de små opgaver, så snup en af dem, hvis du lige har ti minutter, indtil du skal ud ad døren. 

SE at få hul på det. Læg halvdelen af vasketøjet sammen hvis det er det, du har tid til, resten når du næste gang, du har ti minutter tilovers.

 

Book coaching

Har du brug for hjælp til at sætte dit hverdagsliv i system, så tager jeg gerne en snak med dig om det. Book en session på 30264677. Jeg glæder mig til at hjælpe dig med at optimere din hverdag.

Hvordan skal vi samarbejde?

Ring til os på 30264677 – eller tag kontakt her

Alle forespørgsler er velkomne – store som små. Vi ser frem til at høre, hvad vi kan hjælpe dig med!

Skip to content